Fartfyllt nöje

Det finns många olika typer av fartfyllda nöjen. Allt från fallskärm och bungyjump till bergochdalbana och rally. Vi människor gillar verkligen fart och adrenalinkickar, gärna i form av att köra snabbt. Folkrace är ett mycket populärt sätt att köra snabbt på och något som är tillgängligt för alla. Vem som helst kan skaffa sig en folkracebil då alla bilar är till salu efter finalen och priset är fastsatt till en låg summa för att alla ska kunna ha råd att vara med. Folkrace kommer från början från Finland och är väldigt populärt i båda länderna.

Köra på en högre nivå

Precis som folkrace körs rally på “specialsträckor” specifika för ändamålet. Men när man kör rally är nivån på en helt annan än den folkliga i folkrace. De senare åren har svenskt rally inte haft så stora framgångar. Men det verkar vara något på gång och det Svenska rallyt växer igen. Sporten finns i många klasser och skiljer sig från folkracet bland annat genom att man i rally har kartläsare med i bilen. Totalt är det endast två svenskar som har vunnit rally-vm, Björn Waldegård 1979 och Stig Blomqvist 1984. När Waldegård vann 1979 var det den förste officielle världsmästaren någonsin. Dags för Sverige att leverera igen!

Bara köra för skojs skull

Vill man köra för skojs skull och inte investera så mycket, är gokart ett roligt alternativ. Du kan verkligen ha Roligt med gokart i Stockholm och på flera andra orter runt om i landet. När du besöker en gokartbana finns all utrustning på plats och du hyr både bil, lektion, tävling och utrustning. Gokart körs på banor både inomhus och utomhus i cirka 70 – 80 km/h. På de flesta ställen finns fordon för både vuxna och barn, där barnbilarna är strypta och därför inte kan gå i de högsta hastigheterna. Det här gör det möjligt för hela familjen att tävla och ha skoj tillsammans.