Nöjen för en romantisk dejt

Att gå på dejt är ofta ett nöje i sig, men för att undvika för många pinsamma tystnader kan det vara bra att ha något att fokusera på under dejten, som underlag för diskussioner och skratt. Ett klassiskt sätt att inleda en dejt är till exempel att ta en fika (vilket passar bra om man känner sig osäker på ens kompatibilitet med den andra personen och vill prova med en kortare dejt) eller att gå ut och äta middag. Genom att välja sitt fik eller sin restaurang med omsorg kan man få riktigt romantiska omgivningar på sin dejt – levande ljus är till exempel en klassiker som aldrig slår fel. En bra fortsättning på kvällen, efter att man har fått prata av sig lite, är att gå på bio. Då får man chansen att bara sitta tysta i varandras sällskap – och kanske hålla hand om middagen innan gick bra.

Man behöver dock inte följa den klassiska definitionen av vad som är romantiskt – det är till exempel romantiskt att ha roligt tillsammans, och vad kan vara mer roligt än att spela lasertag mot varandra, klättra upp för en svårbestigen klätterväg tillsammans, hoppa fallskärm tillsammans, eller tusen andra aktiviteter? Dessa är saker som kanske inte kommer upp i första taget när man diskuterar vad man ska göra på en dejt, och de kanske inte heller är att rekommendera för en första dejt, när man måste få tillfälle att prata mycket för att lära känna varandra lite bättre. När man ses en andra eller tredje gång kan det dock vara perfekt att prova något annorlunda. Det kan också vara ett bra sätt att se hur man fungerar ihop i lite mer aktiva och pressade sammanhang – klarar man av att samarbeta, och är den andra personen en dålig förlorare? Sådant kan man få veta på den här typen av dejter.

För att man ska kunna njuta av något av dessa nöjen överhuvudtaget måste man dock först och främst hitta någon att gå på dejt med, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Ett sätt att hitta potentiella dejtpartners (och kanske framtida livspartners) är att nätdejta. Om du vill ha tips på bra nätdejtingsidor ska du gå in på Nätdejtingtips.se, där du också hittar andra tips om dejting.