Stylad för nöje

När det kommer till utseende ha många av oss en vardagslook som vi är bekväma i varje dag. Vi behöver inte fundera så mycket utan slänger på lite mascara och drar borsten genom håret medan vi väntar på att kaffet blir klart. När det är dags för nöjen är det ofta en helt annan sak. Det gäller givetvis att matcha sin look efter aktivitet. Den där utekvällen med tjejgänget kräver såklart en helt annan sminkning än den romantiska dejten kvällen efter. Och hur får man egentligen både frisyr och smink att hålla?

Smink för varje tillfälle

Det finns egentligen inga regler för hur du ska sminka dig vid ett visst tillfälle. Det viktiga är att du själv känner dig bekväm och att stilen passar din personlighet. Om man inte riktigt vet vad man passar i finns hjälp att få. Flera tidningar ger stylingtips och du kan även hitta mycket inspiration på nätet. Ett tips är att ta dig tid och lägga en ordentlig grund för ett hållbart resultat. Det är aldrig kul att spendera timmar på en perfekt makeup som sedan bara håller någon timme. Grunda med en primer och avsluta med en setting spray. Glöm inte vattenfast mascara om du ska ut och dansa!

Fixa frisyren som håller

Oavsett vad du ska göra vill du att din frisyr ska hålla tills du kommer hem igen. Med rätt produkter kommer du en bra bit på vägen. Vilka produkter som passar dig beror på vilken hårtyp du har och vilken effekt du vill ha. På hårvårdsprodukter.se kan du läsa mer om detta. Ett generellt tips är att börja grundarbetet redan i duschen. Se till att använda schampo och balsam som passar den frisyr du ska ha. Vill du skapa volym bör du använda produkter som inte tynger ner håret och inte för mycket balsam. Ta gärna med hårspray i handväskan för att kunna fräscha upp frisyren.