Golf – ett exklusivt nöje

Golf är en mycket populär fritidssysselsättning i Sverige, och varje helg fylls landets golfbanor av golfentusiaster som tar sig upp tidigt även på lördag- och söndagmorgnar för att förhoppningsvis komma först till banan och få njuta av lugnet medan de slår sina första slag för dagen. Även om det finns många fördelar med golf, som den sociala aspekten (det vill säga att man kan prata och umgås samtidigt som man vandrar runt på banorna) och det faktum att det får många äldre människor att röra på sig, finns det dock även en nackdel, som stänger ute många från sporten: golf är dyrt. För att börja spela golf måste man till att börja med införskaffa en i alla fall grundläggande uppsättning klubbor. Det innebär 14 klubbor, som kan kosta från 1 000 kronor och uppåt. Ju bättre man blir på att spela golf, desto fler klubbor behöver man dessutom, för att man ska kunna välja rätt klubbor utefter väder och banans specifika förutsättningar.

Det räcker dock inte med golfklubbor för att börja spela golf – man måste också ha ett medlemskap i en golfklubb. Vad det kostar varierar så klart från klubb till klubb, men det är inte ovanligt med en kostnad på mellan 300 och 500 kronor varje månad. Utöver det tillkommer kostnader för att resa till andra klubbars golfbanor och spela där, eftersom man så klart måste spela på olika banor då och då för att förbättra sitt spel och sänka sitt handikapp.

Om du älskar att spela golf, men har svårt att finansiera ditt nöje på grund av alla dessa kostnader, kanske du har övervägt att ta ett lån för att tillfälligt lösa problemet, till exempel ett Thorn-lån. Det kan dock vara en god idé att först se över deras villkor noga, vilket du kan göra på Lanlistan.se, för att avgöra om det är värt det eller inte.