Så gör du en perfekt svensexa

Att gifta sig är för många en av de största händelserna i livet. En del par börjar planera den stora dagen redan samma dag som de förlovar sig, medan andra väntar flera år med att säga ja till varandra. I många fall är det även en ekonomisk fråga, då ett större bröllop kostar en hel del. När den stora dagen närmar sig är det dags för brudparets vänner att planera möhippa och svensexa. Det finns ett par saker ni bör tänka på när det ska smidas planer för brudgummens svensexa.

Planering är A och O

Om ni är många som ska vara med och fira brudgummens sista fest som ogift är det en bra idé att tidigt enas om ett datum, så att de som behöver kan ta ledigt från jobb eller boka barnvakt. Nuförtiden är det vanligt att man samlas kring en gemensam aktivitet, vilket ibland brukar involvera roliga moment för brudgummen, exempelvis utklädnad eller ett offentligt uppträdande. Om du som ansvarig för svensexan har en mindre budget att röra dig med är det inte mycket som krävs för att skapa en speciell dag. Sätt ihop en spellista med den allra bästa musiken till svensexan och samla vännerna på en överraskningsgrillfest, där alla får dela med sig av roliga minnen och foton av brudgummen. Det viktigaste är att han står i centrum hela dagen.

Att välja aktivitet

Ibland kan det vara svårt att enas om vad man ska hitta på under svensexan. Det är viktigt att ha i åtanke vilken typ av personlighet brudgummen har. Om han är något blyg kanske han inte uppskattar det som ni tycker är roligt, exempelvis stå och sjunga på ett torg. Om ni vill överlåta den mesta av planeringen finns det företag som hjälper till att fixa en spännande svensexa stockholm. Det är ett bra alternativ ifall ni vill försäkra sig om att dagen ska bli helt perfekt. Ni kan till exempel utföra häftiga äventyrsaktiviteter i grupp, för att sedan avrunda dagen med god mat och dryck. Ibland är det skönt att överlåta ansvaret på någon annan. Det ska ju trots allt bli en dag att minnas för brudgummen!