Pokémon – ett nöje för alla åldrar

Pokémon är en japansk mediefranchise som består av både tv-serier, filmer och spel. Pokémon lanserades på 1990-talet och blev snabbt populärt bland barn över hela världen. Pokémon har inte någon åldersgräns eftersom man kan uppskatta Pokémon och roas av både serien, spelen och filmerna oavsett i vilken ålder man är. I det här inlägget får du veta mer om hur du kan underhållas av Pokémon-franchisen oavsett hur gammal eller ung du är.

Barn

Det här med intresse för Pokémon är något som kan gå i generationer eftersom att det har gått ett antal år sedan Pokémon slog igenom och de första fansen har börjat att få barn. Om du har barn eller känner ett barn som gillar Pokémon finns det en hel del saker du kan köpa till det barnet i present. Det finns en hel del olika sorters Pokemon leksaker du kan köpa till barnet. Det finns allt från gosedjur till spel och pussel. Det finns också kläder, accessoarer, anteckningsblock och pennor som är framtagna för barn. Förutom att det både finns kläder, leksaker och kontorsmaterial med Pokémon som tema finns det också spel, filmer och tv-serier som du kan se eller spela tillsammans med barnet. Har barnet ännu inte har blivit frälst av Pokémons värld har du nu stora möjligheter att inviga barnet genom att kolla på filmerna eller serien tillsammans. Det kan också vara mysigt att köpa ett pussel med Pokémon-tema och lägga det tillsammans med barnet. Om ditt barn är ett stort fan av Pokémon och det vankas kalas finns det dekorationer och prylar du kan köpa och ha ett Pokémon-tema på kalaset.

Ungdomar

När barnet har blivit lite äldre kan det vara lite svårare att hitta saker med Pokémon-tema som passar ungdomar. Men du kan till exempel köpa anteckningsblock och pennor som ungdomen kan använda i skolan. Det finns också broscher med figurer från Pokémon som man kan fästa på kläderna eller ryggsäcken. Men i övrigt finns det massor av sätt för ungdomar att ägna sig åt Pokémon om de vill det. Det finns till exempel ett mobilspel som heter Pokémon GO som har blivit särskilt populärt bland ungdomar. Förutom att det finns mobilspel så finns det både datorspel och tv-spel.

Vuxna

Sist men inte minst har vi den vuxna åldersgruppen som kan uppskatta Pokémon och dess värld lika mycket som barn och ungdomar gör, om inte mer av nostalgiska skäl. Många vuxna som var med när Pokémon slog igenom har än idag ett stort intresse av Pokémon och det är inte helt ovanligt att vuxna köper hem leksaker och andra prylar med temat Pokémon på grund av samlarvärdet. Det finns kanske inte lika mycket kläder med Pokémon som det gör för barn, men om du öppnar din sökmotor och söker efter Pokémon-kläder för vuxna kommer du att märka att det ändå finns en del att välja på. Sedan kan vuxna roas av både spelen, tv-serierna och filmerna.