En upplevelse – den perfekta presenten

Har den där avlägsna släktingen som du inte vet någonting alls om bjudit till fest och hela släkten ska komma? Fyller den där kompisen, som har precis allt, år i dagarna eller är det rent av så att bröllopsdagen närmar sig och du vill överraska din partner med något alldeles speciellt? Oavsett vilket tillfälle som än kan orsaka att presentidéerna tryter så finns en svårslagen lösning – en gåva i form av en upplevelse!

Känner du den som ska firas relativt väl kan du med fördel knåpa ihop något alldeles eget härligt för henne/honom – eller rent av er båda – att göra. Mat och dryck är ett mysigt inslag i de allra flesta upplevelser och om väder och säsong tillåter är en avstickare till ett passande utflyktsmål många gånger väldigt uppskattat. Kanske kan du ta med den som ska firas till en plats som är speciell för er båda, den strand där ni möttes första gången, den trädkoja där ni slogs mot pirater och rövare när ni växte upp eller kanske det tivoli ni gick till när ni var unga och vilda och hela världen var er? Nostalgi är en svag punkt för många människor och helt klart någonting som är värt att fläta in i din upplevelsepresent.

Har idéerna sinat, känner du inte personen i fråga tillräckligt väl eller har du helt enkelt inte tid att knåpa ihop något på egen hand? Idag tillhandahåller många företag färdigkomponerade upplevelser och äventyr och många gånger är dessa inte längre bort än ett klick med datormusen. Vinprovning, en tur på hästryggen eller varför inte ett lite mer vågat alternativ – som ett tandemhopp?

Ofta går det att hitta allt från budgetalternativ till lite mer påkostade varianter av äventyr – och oavsett personlighet finns med all säkerhet någonting för alla. Vet du ändå inte vad du ska välja brukar ett presentkort på en upplevelse gå bra att köpa både digitalt och i pappersform. Länge leve jubilaren – hipp hipp hurra!