Billigt barnkalas

Barnkalas kan lätt dra iväg i kostnad och det ligger mycket grupptryck bakom det. Allt fler barnfamiljer väljer att outsourca sin kalas och lägga dem på lekland, simhallar och liknande aktiviteter. Detta är förstås smidigt då man slipper städa och fixa med fika själv. Dessutom får man hjälp av personalen att se efter alla barnen. Samtidigt kostar det väldigt mycket pengar, särskilt om man ska bjuda hela klassen. Långt ifrån alla barnfamiljer har råd att lägga så mycket pengar på ett kalas. Här kommer istället några tips på hur du kan ge ditt barn det perfekta kalaset hemma, självklart till en väsentligt mindre kostnad.

Dekorera hemma

Att ha kalas hemma kan bli både mysigt och roligt. Med rätt dekorationer kommer det dessutom att kännas som att ni är någon helt annanstans. Hos partytajm.se finns allt till barnkalas som kan behövas. Ballonger, serpentiner och engångsartiklar att duka med är självklarheter att köpa in. Köp gärna en engångsduk eller vaxduk också för att minimera all disk och tvätt när kalaset är slut.

Det finns även prisvärda piñatas och fiskdammar att köpa in för att höja stämningen på kalaset ytterligare! Vill man hålla kostnaderna nere räcker det gott att dekorera med många ballonger, gärna med barnets namn på eller formade som siffror till barnets ålder.

 

Roliga lekar till kalaset

En fiskdamm är en riktig klassiker på ett barnkalas. Ett skynke sätts upp och ett fiskespö kan ni antingen köpa eller göra själv av pinne och snöre. En vuxen får sätta sig bakom skynket där det laddats upp med leksaker eller godispåsar till alla barnen. Sedan är det bara att sätta igång att fiska! Glöm inte att busa lite med barnen och låt dem fiska upp en gummiorm eller en gammal sko ibland.

Att ha färdiga aktiviteter till ett kalas är att föredra framför att låta barnen leka helt fritt. När de får leka fritt blir det lätt stökigt och dessutom finns risken att ett barn hamnar utanför. Ordna lite enklare lekar så som hela havet stormar, skattjakt eller en danstävling. Våga vara med och leka som vuxen och visa er hela tiden så barnen har en trygg person att komma till om något skulle hända. Om du som vuxen inte är rädd för att bjuda på dig själv kan du med fördel vara utklädd och spela en roll under hela kalaset. Barn älskar när föräldrar vågar vara med och leka och spela lite teater.

Sist men inte minst glöm inte att vara lyhörd för vad ditt födelsedagsbarn gillar att göra och önskar sig. Ett barn som inte gillar så mycket uppståndelse kanske inte vill ha ett jättestort kalas och vice versa. Planera kalaset tillsammans så är vi helt säkra på att ni alla kommer att ha en helt fantastisk dag.