Shoppa mobiltelefon

I jultider funderar många på att antingen unna sig en ny mobiltelefon eller helt enkelt ge bort en i julklapp till någon annan. Det kan vara ett rent nöje att shoppa mobiltelefoner om man bara ser till att ha gott om tid. Utbudet är närmast oändligt både i butiker online och i stora elektronikvaruhus. Man kan naturligtvis även vända sig till en mindre operatörsbutik för att få hjälp att titta ut en ny telefon. Det är också fullt möjligt att laga samsung medan man väntar i någon av Gigamax butiker med upp till 12 månaders garanti. Det finns dock lika många märken som det finns kunder, därför ska vi hjälpa dig med några viktiga punkter som det kan vara bra att tänka på när det är dags att shoppa mobiltelefon.

Tänk efter innan köpet

Det är sällan en god idé att ge sig ut i julklappsvimlet förutsättningslöst, inte ens när man ska handla något så specifikt som en telefon. Det går nämligen att spara pengar på att tänka efter före. Istället för att gå till operatörsbutiken och be dem hjälpa till att hitta en ny telefon bör man fundera igenom fördelar och nackdelar med den gamla telefonen. Vad var bra och vad var dåligt, vad kan man inte klara sig utan och vad vill man gärna ha i ett uppgraderat format? Risken med att gå till en telefonförsäljare innan man själv har utvärderat den telefon man har i nuläget är att man går därifrån med en onödigt dyr telefon som i värsta fall har precis samma prestanda och finesser som den man redan har. Visserligen är det bara att sätta i simkortet och börja använda den nya mobilen, men vill man göra en bra affär är detta inte rätt sätt.

Gör hemläxan

Ett riktigt bra tips oavsett om du handlar till dig själv eller tonåringen i familjen är att läsa recensioner online. Det finns gott om tidningar att hitta fakta i och det går även utmärkt att läsa kundernas användarrecensioner på någon av de många prisjämförelsesajter som finns. Idag kan man nämligen shoppa sin mobiltelefon hemifrån och enkelt få hjälp med det absolut bästa priset. Lite detektivarbete är med andra ord aldrig fel. Man kan också passa på att fundera över om man vill köpa en Android eller en Iphone. Andrahandsmarknaden för kvalitetstelefoner är dessutom stor. Gigamex Smartphone service har till exempel ett stort utbud av begagnade mobiltelefoner och avbetalningsalternativ via Klarna.

Byt abonnemang

Många kunder är alldeles för abonnemangstrogna. När man byter telefon är det viktigt att syna abonnemanget ordentligt i sömmarna. Alla operatörer har betydligt billigare mobilmodeller i sitt sortiment än de som syns i reklam och de som försäljarna aktivt försöker sälja. Har man ett gammalt abonnemang med flera år på nacken är det definitivt dags att byta. Sannolikt betalar man betydligt mer än man behöver.