Tre roliga sommarnöjen – Helt gratis!

Sommaren är på intåg och semestern stundar. Självklart vill man maximera tiden och hinna göra så mycket som möjligt. Många känner stress över tidsbrist och oro över ekonomin under semestern, vilket är helt galet. Under den här tiden ska vi njuta, göra saker i det tempot vi känner för och inte känna oss tvungna att lägga ut en massa pengar bara för att. Därför kommer här tre härliga aktiviteter du kan ägna dig åt i sommar, och de är helt gratis samt stressfria!

Picknick i det fria

En picknick är aldrig fel när vädret tillåter. Packa en korg med diverse godsaker hemifrån och åk ut till en park, ett berg eller varför inte stranden? Det går lika bra att göra själv som med vänner, glöm inte filten bara! För extra mys så ta med lite sällskapsspel och något gott att dricka. Beställt vin och Prosecco hos vinoteket, smidigt med hemleverans så det alltid finns redo att packa ner.

Upptäck naturen

När tog du senast en riktigt lång skogspromenad? En sådan där härlig där man avviker från stigarna och traskar rakt ut i det fria. Om svaret är för mer än en vecka sedan är det verkligen dags igen. Få saker är så avkopplande som att vandra i orörd natur där trädtopparnas susande och fåglarnas kvittrande är det enda som hörs.

Flera museum är gratis

Nästan alla kommuner har ett eller flera museum med helt gratis inträde. Varje museum har sin historia och man blir ofta positivt överraskad över hur intressanta de är. Surfa in på din kommuns hemsida och se vilka gratis museum som finns att besöka i din stad. En perfekt aktivitet för de regnigare dagarna!